FAQ

1. Ik ben een beginnende dartspeler. Met welk gewicht kan ik het beste starten?

Een beginner doet er goed aan om met een wat zwaardere dart (24 gram of zwaarder) te starten. Een lichtere dart heeft bij een mindere techniek snel de neiging om te gaan “zwabberen” tijdens de worp. De gooistijl is ook erg belangrijk: de zwaai van de worp dient afgeMAAKT en niet afgeKAPT te worden. Dit voorkomt pijnlijke armspieren. Voor een goede techniek is het verstandig om professionals aan het werk te zien, op een live toernooi of bijvoorbeeld op Youtube.

2. Waarvan is een dartbord gemaakt?

Het hoofdbestanddeel van een dartbord is sisal, een plantaardige vezel die hoofdzakelijk geoogst wordt in Brazilie, Azie en Afrika. Een veelgehoord misverstand is dat een dartbord van paardenhaar gemaakt is. Dit is een “broodje-aap-verhaal”! Een andere misvatting is dat geclaimd wordt dat een dartbord schoongemaakt kan worden met water. Beslist niet waar, omdat water de plantaardige vezel sterk doet uitzetten!

3. Wat is de levensduur van een dartbord?

Dat varieert sterk en is afhankelijk van het type dartbord, de gebruiksintensiteit en de omstandigheden waaraan het bord wordt blootgesteld (gunstige temperatuur, luchtvochtigheid en verlichting). Wat zeer belangrijk is, is het dartbord regelmatig te draaien zodat de slijtage gelijkmatig over het bord verdeeld wordt! Een dartbord is versleten als er over het gehele dartbord oneffenheden en bulten gaan ontstaan of als sommige triples en/of dubbels zo slecht zijn dat de darts eruit vallen. Bovendien kan de bedrading breken, teveel verbuigen of braampjes gaan vertonen.

4. Op welke hoogte hangt het dartbord en van welke afstand moet ik gooien?

Het midden van de Bulls-eye moet op 173 cm. opgehangen worden. De juiste werpafstand is 237 cm.

5. Er is een verkeerd artikel bezorgd, er is een artikel beschadigd aangekomen of heeft een fabricagefout. Hoe wordt dit opgelost?

Een verkeerd opgestuurd artikel dat u niet kunt gebruiken, vragen we retour gezonden te worden. Uiteraard zijn de verzendkosten ervan voor onze rekening. Beschadigde artikelen of fabricagefouten kunnen we alleen beoordelen als het bewuste artikel voor ons ligt. Op dat moment kunnen pas we de ernst van de klacht beoordelen en hiervoor een passende oplossing vinden. Als een klacht gegrond blijkt, sturen we u uiteraard een nieuw artikel en nemen de verzendkosten voor onze rekening.

6. Hoe is de maatvoering van de dartshirts?

Van alle Bull’s dartshirts uit de huidige collectie staan de maten weergegeven in het onderschrift. U moet deze maten zien als een shirt dat op een vlak oppervlak ligt waarvan vervolgens de breedte en hoogte wordt opgemeten.

7. Na het doorboeken van mijn bestelling blijken er problemen te zijn met I-deal. Wat kan ik doen om de bestelling alsnog te betalen?

Bestellingen kunnen altijd buiten I-deal om betaald worden. Als uw scherm op een cruciaal moment vastloopt, kunt u de betaling handmatig via bankoverschrijving voldoen. De benodigde bankgegevens vindt u hier. We vragen u om het ordernummer als bijschrift te vermelden en ons per e-mail te melden dat u via overschrijving heeft betaald.

8. Kunnen dartartikelen, zoals dartpijlen thuis getest worden?

Nee, dat is niet de bedoeling. We nemen geen artikelen terug die al sporen van gebruik vertonen. Een pijl die toch niet blijkt te gooien als gehoopt of verwacht, kunnen we helaas niet vergoeden.

9. Worden dartpijlen, flights en shafts aangeboden per stuk of per setje van 3?

Per bestelde eenheid dartpijlen, flights en shafts krijgt u een setje van 3 stuks geleverd. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor flightprotectors, ook die zitten per 3 stuks verpakt.